2018-03-19 10:28:17• hírek • Oszkó Viktória

Bőrünk egészsége: Bőrfiatalító praktikák szakember segítségével

Mindannyiunk életében eljön az a kor, az a pillanat, amikor belátjuk, minket sem kímél az idő, a múló évek nyomot hagynak rajtunk, különösképpen az arcunkon.

Bár az öregedés jeleivel előbb-utóbb mindenki találkozik, érdemes egy kicsit lassítani azok kialakulását. A mimikai ráncok megjelenésével sajnos már a 30-as éveink első felében számolhatunk, aggodalomra mégsincs ok: a bőrgyógyászok tarsolyában több, különféle kezelés is van, amellyel megőrizhetjük fiatalságunkat és szépségünket.


A bőrünk üdeségének, rugalmasságának visszanyerése érdekében számtalan esztétikai beavatkozás kövül választhatunk. Ám mielőtt úgy döntenénk, a boltok polcairól választunk valamilyen terméket, érdemes lehet felkeresni egy szakembert, aki segíthet kiválasztani a megfelelő kezelést.


Megoldás lehet például a kémiai bőrhámlasztás. Ilyenkor különböző erősségű savak segítségével eltérő mélységig „roncsolják” a bőr felső rétegét, ami az öregedő, fénykárosodott bőr megújulásához vezet. Már a minimális regenerációs idővel gyógyuló, felületes hámlasztás is ragyogó, friss bőrfelszínt eredményez, emellett javítja a bőr hidratáltságát és textúráját.

 

A másik hatékony kezelési módszer a mikrodermabrázió, vagyis bőrcsiszolás, amely segítségével eltávolítható a bőr felületes rétege, vele az aknék és a hegek, de a májfoltok kezelésére is kiválóan alkalmas. A mikrodermabrázió önmagában is egy eredményes bőrmegújító kozmetikai kezelés, de utána lényegesen könnyebben tudnak bejutni a kozmetikai hatóanyagok a bőr mélyebb rétegeibe, mivel a felső, elhalt hámréteg nem akadályozza tovább a bejutásukat és nem szívja fel az értékes összetevőket.

 

Idősebb pácienseknél, 40-50 éves kor felett már a komolyabb ráncok kialakulásával kell számolni, amelyek mélységének csökkentésére hialuronsavas ráncfeltöltést javasolnak, gyarkan botox kezeléssel ötvözve. A hialuronsavas kezelés az  orr-ajak- szájkörüli barázdákat korrigálja, míg a botox segít ellazítani és kisimítani az izmokat és ezzel a ráncokat. A kezelések hatása bőrtípustól függ és nagyban befolyásolja, milyen termékeket használunk.

 

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, milyen fontos az, hogy tudjuk, mit igényel a bőrünk. Ha bőrgyógyász szakorvost keresünk fel, segíthet nekünk abban, hogy rövidebb idő alatt látványosabb eredményt érjünk el. Először is fel kell mérni a bőr állapotát, meg kell állapítani a bőrtípust és beszélni kell arról, mi a kezelés célja, mit szeretnénk elérni.


Bár korosztálytól függetlenül a bőrfiatalítás, a fiatalság megőrzése a cél, mégis másfajta kezelés nyújthat megoldás valakinek, aki a 30-as évei elején jár, és annak, aki húsz évvel idősebb. 50 éves kor felett ugyanis a ráncosodás folyamata nagyon felgyorsul, amihez hozzájárul az is, hogy jelentősen csökken a kollagén és az elasztin termelődése, a bőr pedig veszít vízmegkötő képességéből.


Azok a ránctalanító készítmények, amelyeket bármikor megvásárolhatunk a drogériákban és leemelhetünk a szupermarketek polcairól sajnos nem tesznek csodát, a bőr legfelső hámrétegeit érik csak el, azokat hidratálják, tehát nem oldják meg a probléma forrását.


Ezek a termékek ráadásul messze nem tartalmaznak olyan nagy mennyiségű hatóanyagot, mint azok, amelyekkel egy szakember klinikai körülmények között dolgozhat. Sok esetben a kozmetikusok sem férnek hozzá a nagy koncentrációjú anyagokhoz, így mindenképp érdemes megfontolni, kit keresünk fel bőrproblémáinkkal.


Ha megfogalmazódott bennünk, szakember segítségével szeretnénk fiatalodni, akkor Trip Dóra dermatológus szakorvost, a Korall Klinika szakértőjét érdemes felkeresnie.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: